Welk reinigingsvenster?

Raamreiniging, of raamwassen, is de buitenreiniging van architectonisch glas dat wordt gebruikt voor structurele, verlichtings- of decoratieve doeleinden. Het kan handmatig worden gedaan met behulp van verschillende gereedschappen voor reiniging en toegang.

Welk reinigingsvenster?

Raamreiniging, of raamwassen, is de buitenreiniging van architectonisch glas dat wordt gebruikt voor structurele, verlichtings- of decoratieve doeleinden. Het kan handmatig worden gedaan met behulp van verschillende gereedschappen voor reiniging en toegang. Ryan adviseert om 'Meng wat mild wasmiddel met warm water en gebruik een zachte doek om vuil weg te ruimen. Zorg ervoor dat je niets gebruikt met agressieve chemicaliën, omdat deze de afwerking van het frame kunnen beschadigen.

Veeg het raam af met vers water om het schuim af te laten stijgen voordat u het droogveegt. Soms doen zelfgemaakte oplossingen het beste werk, zijn zuiniger en bevatten ze geen onbekende chemicaliën. Om je eigen glasreiniger te maken, meng je 1 kopje ontsmettingsalcohol, 1 kopje water en 1 eetlepel azijn. Door isopropylalcohol en witte azijn samen te gebruiken, ontstaat een snel verdampend spuitglas en spiegelreiniger die concurreert met commerciële merken.

Dit kan ook worden gebruikt om harde tegels, chroom en andere oppervlakken een mooie glans te geven. Je kunt je ramen ook wassen met een sopje. Vul een emmer met een eenvoudige oplossing van afwasmiddel en warm water, maar vermijd het maken van te veel zeepschuim, omdat deze verdere sporen achterlaten als ze mogen drogen. Begin met het wassen van ramen met een niet-schurende spons.

Als u wacht op een bewolkte dag om uw ramen te wassen, blijft de reinigingsoplossing staan totdat u deze wegveegt en krijgt u een schitterende streepvrije glans. Reinig het glas onmiddellijk na het spuiten met een badstofdoek, gevolgd door een snelle veeg met de microvezelhanddoek. Een rakel met lange steel is een must als u hoge ramen gaat doen, en hij zal ook dubbel werk doen bij het reinigen van douchewanden en deuren. Begin bovenaan en werk je een weg naar beneden om ervoor te zorgen dat er geen druppels ontstaan op de glazen oppervlakken die al perfect zijn schoongemaakt.

Als je wilt weten hoe je een raam van buitenaf schoonmaakt, adviseert Ray Brosnan van Brosnan Property Solutions (opent in een nieuw tabblad) geen tijd te verspillen aan 'mooie chemicaliën of wasmiddelen. Het kan ook de reinigingsoplossing drogen voordat u de kans krijgt om hem af te vegen, waardoor lelijke strepen achterblijven. Soms verwijdert het eerste doekje van de doek niet alle reinigingsoplossing en is het opnieuw moeten vegen van delen van glas een garantie dat je strepen hebt. Sarah Aguirre is een huishoudexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het schoonmaken van residentieel en commercieel.

Bij het schoonmaken van ramen vanuit het huis, drapeer je een doek op de vloer om water op te vangen. We zullen eerlijk zijn en zeggen dat zelfs de beste glazenreinigingsproducten het werk niet zullen doen als je het verkeerde gereedschap gebruikt of nog niet de juiste techniek onder de knie hebt om je ramen schoon te maken. Of u nu kiest voor een winkel gekocht of een zelfgemaakte azijnreinigingsoplossing, begin met deze tips en technieken om ramen van binnen en van buiten schoon te maken om de klus snel en gemakkelijk te laten verlopen. Marigold Crystal Clear Window Cloth (opent in een nieuw tabblad), Deze microvezeldoek van de 'volgende generatie' geeft streepvrije resultaten bij het reinigen van glas.

Begin met het afvegen van het zeepwater met een schurende spons en spoel de ramen vervolgens af met schoon water; gebruik een rakel om eventuele verdere zeepachtige afzettingen eraf te halen; gebruik vervolgens de microvezeldoeken voor een streeploze afwerking.

Leave Message

Required fields are marked *