Waar wordt gevelbekleding gebruikt?

Bekleding is een materiaal dat rond de buitenkant van een gebouw is gewikkeld om het uiterlijk en de energie-efficiëntie te verbeteren. Nee, bekleding zit niet op elk gebouw.

Waar wordt gevelbekleding gebruikt?

Bekleding is een materiaal dat rond de buitenkant van een gebouw is gewikkeld om het uiterlijk en de energie-efficiëntie te verbeteren. Nee, bekleding zit niet op elk gebouw. Het wordt echter steeds vaker gebruikt op zowel nieuwbouw hoogbouw als oudere betonnen gebouwen die zijn gerenoveerd. Een gebouw met bekleding vormt niet noodzakelijk een bedreiging voor de bewoners.

Sommige materialen zijn volkomen veilig vanuit een brandverspreidingsperspectief, bijvoorbeeld stenen bekledingssystemen met minerale wol, cementplaat, betonpanelen enz. kunnen volledig onbrandbaar zijn met een goede brandwerendheid. Bekleding is elk materiaal dat wordt gebruikt om de buitenkant van een structuur te bedekken. Stel je een beschermlaag voor over een oppervlak zoals een dak of buitenmuur.

Net zoals je huid interne botten en organen beschermt, beschermt de bekleding tegen de elementen en schilden ze tegen omgevingsomstandigheden. Bekleding is wanneer één materiaal wordt aangebracht om de externe structuur van het gebouw te bedekken. Door de eeuwen heen zijn veel verschillende materialen gebruikt, en naarmate gebouwen groter werden, moesten er uitgebreidere bekledingssystemen worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat materialen veilig op hun plaats werden bevestigd. Ten eerste, als het bekledingsysteem in kwestie brandbare materialen bevat, zoals geëxpandeerd polystyreen (EPS) of polyurethaan (PUR), kan het blootstellen van deze materialen aan een vlam resulteren in een snelle brandverspreiding aan de buitenkant van een gebouw.

En de fabrikanten van de bekleding verklaarden duidelijk in hun brochure dat het volgens de Express niet mag worden gebruikt op een gebouw boven een hoogte van tien meter (32ft). Met een gebouw van vele verhalen moesten kaders en roosters van staal worden gemaakt om de bekleding op zijn plaats te verankeren. Uit een onderzoek bleek vervolgens dat het marmer, dat dunner was dan de meeste bekledingsmaterialen, gebarsten en over het hele gebouw boog. In de bouw wordt bekleding gebruikt om een zekere mate van thermische isolatie en weersbestendigheid te bieden en om het uiterlijk van gebouwen te verbeteren.

Gelekte e-mails gezien door The Times laten naar verluidt zien dat Kensington en Chelsea Tenant Management Organisation (KCTMO), die het gebouw namens de raad beheerden, £293.000 hebben bespaard door het materiaal te verlagen dat werd gebruikt om de toren van de jaren zeventig te bekleden. De term bekleding verwijst naar de buitenhuid die op een hoogbouw wordt aangebracht om de thermische energie-efficiëntie te verhogen of de esthetiek te verbeteren, zonder de weersbestendigheid nadelig te beïnvloeden. Het doel van bekleding is om de structuur van een gebouw te beschermen tegen natuurlijke elementen zoals wind en regen, maar het kan andere voordelen hebben, zoals isolatie, geluidsbeheersing en het kan de esthetische aantrekkingskracht van een gebouw versterken. Na een dodelijke woontorenbrand in Londen is de Australische autoriteiten verteld dat een audit van hoogbouw met bekleding nodig is om ervoor te zorgen dat het materiaal brandvertragend is.

Bekleding in constructie is materiaal dat over een ander wordt aangebracht om een huid of laag te bieden en wordt gebruikt om een mate van thermische isolatie en weersbestendigheid te bieden en om het uiterlijk van gebouwen te verbeteren. Het bekledingselement is niet belastend, wat betekent dat het niet structureel een integraal onderdeel is van het gebouw zelf. Hoewel onderzoekers zeggen dat het te vroeg is om de oorzaak van de brand vast te stellen waarin minstens 12 mensen stierven, hebben bewoners nieuwe aluminium composietbekleding - geïnstalleerd om het gebouw energiezuiniger te maken - de schuld gegeven voor het helpen van de snelle verspreiding van de brand. Hoewel er veel gebouwen zijn met veilige bekledingsmaterialen, onthulden staatsaudits 600 gebouwen met een hoog risico bekleding in New South Wales, evenals 500 in Victoria en 237 in Queensland.

Er werd ook bezorgdheid geuit over bekleding op drie Premier Inns in Maidenhead, Brentford en Tottenham, omdat ze niet leken te voldoen aan de overheidsrichtlijnen voor hoge gebouwen.

Leave Message

Required fields are marked *