Wat maakt glasreiniger schoon?

Glasreiniger is een effectieve ontvetter, waardoor het erg handig is in de keuken. Spuit je kookplaat, afzuigkap, backsplash, verlichtingsarmaturen en andere vettige keukenoppervlakken naar beneden.

Wat maakt glasreiniger schoon?

Glasreiniger is een effectieve ontvetter, waardoor het erg handig is in de keuken. Spuit je kookplaat, afzuigkap, backsplash, verlichtingsarmaturen en andere vettige keukenoppervlakken naar beneden. Glasreinigers bevatten meestal oppervlakteactieve stoffen en oplosmiddelen die zich hechten aan het glasoppervlak en vuil en vuil verwijderen, waardoor glanzende oppervlakken extra sprankeling krijgen. Soms hebben ze zelfs geuren voor een aangenaam aroma.

Deze zeer efficiënte combinatie helpt om oppervlakken gemakkelijk schoon te maken zonder het residu dat in onze spiegels en ramen verschijnt als strepen achter te laten. Soms doen zelfgemaakte oplossingen het beste werk, zijn zuiniger en bevatten ze geen onbekende chemicaliën. Om je eigen glasreiniger te maken, meng je 1 kopje ontsmettingsalcohol, 1 kopje water en 1 eetlepel azijn. Door isopropylalcohol en witte azijn samen te gebruiken, ontstaat een snel verdampend spuitglas en spiegelreiniger die concurreert met commerciële merken.

Dit kan ook worden gebruikt om harde tegels, chroom en andere oppervlakken een mooie glans te geven. Het gebruik van azijn als glasreiniger bespaart u geld en elimineert agressieve chemicaliën of dampen. Bovendien verwijdert het effectief vingerafdrukken en ander raamvuil en laat het geen strepen achter. En het is beter voor het milieu dan elke groene reiniger die je in de winkel kunt kopen.

Het enige dat u nodig hebt om ramen schoon te maken, is een spuitfles, water, azijn en een microvezeldoek. Voeg een kopje water en een kopje azijn toe aan je spuitfles en schud om te mengen. Vervolgens spuit ik het raam naar beneden met mijn reinigingsoplossing. Met mijn microvezeldoek werk ik in een S-patroon totdat het raam schoon is.

Volg deze instructies en je raam zal binnen enkele seconden glanzen en streeploos zijn. Veel mensen weten niet dat de glasreiniger niet ideaal is voor het reinigen van autoruiten. Het kan strepen en mistige vlekken achterlaten op het oppervlak. Daarnaast kan de ammoniak in glasreiniger schade aan het vensterglas veroorzaken.

Glasreiniger: een reinigingsproduct dat voornamelijk is ontworpen voor het reinigen van oppervlakken van glas. Glasreiniger omvat geen producten die uitsluitend zijn ontworpen voor het reinigen van optische materialen die worden gebruikt in brillen, fotografische apparatuur, wetenschappelijke apparatuur en kopieermachines. Ten eerste, zoals de meesten van ons weten, doet Windex uitstekend werk door ramen en spiegels schoon te maken. Dat komt omdat ammoniak het belangrijkste ingrediënt in het product is.

Ammoniak is een sterke chemische stof met net genoeg schurende eigenschappen om vuil en vuil te verwijderen zonder krassen op het glas. Maar ammoniak kan ook je huid, ogen en longen irriteren. Azijnzuur, dat ook wordt gebruikt in veel in de winkel gekochte reinigingsmiddelen, is een krachtig reinigingsmiddel dat minerale afzettingen en vet kan oplossen en bacteriën kan doden. Je kunt je eigen glasreiniger maken van azijn plus andere ingrediënten die je waarschijnlijk al in je kast hebt.

Gebruik nooit glasreiniger op werkbladen, omdat het u niet helpt hardnekkige vlekken op de juiste manier te verwijderen. Glasreinigers die in de winkel zijn gekocht, bevatten ammoniak en andere schadelijke chemicaliën die schade aan bepaalde oppervlakken kunnen veroorzaken. Er is meer dan één doe-het-zelfrecept met azijn om douchedeuren en andere glazen oppervlakken schoon te maken, en veel ervan werken goed. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt leren hoe u glas kunt reinigen zonder glasreiniger of andere reinigingsmiddelen op chemische basis.

En vermijd in plaats daarvan teveel schoner te spuiten, spuit het raam in kleine delen en werk van boven naar beneden naar de onderkant van het glas. Het schoonmaken van uw glazen kookplaat is belangrijk om krassen en afbrokkelen te voorkomen en de „gezondheid” te behouden, als u wilt. Zelfgemaakte glasreinigers missen meestal de reinigingskracht van commerciële producten, die uitgebalanceerd zijn voor effectieve reiniging en zorgen voor een streepvrije glans. Je hoeft geen veel geld uit te geven aan een schoonmaakster die mogelijk chemicaliën bevat die je niet leuk vindt en eerlijk gezegd werkt dat niet beter om je ramen schoon te maken.

Om een veilig en effectief alternatief voor glasreiniger te maken, hebt u alleen water, azijn, ontsmettingsalcohol, afwasmiddel en enkele microvezelhanddoeken nodig.

Leave Message

Required fields are marked *