Is bekleding gevaarlijk?

Bekleding is het proces waarbij een nieuwe laag materiaal aan de buitenkant van een gebouw wordt toegevoegd. Het kan worden geïnstalleerd om de isolatie of bescherming tegen weersinvloeden te vergroten, of om het uiterlijk van het gebouw te verbeteren.

Is bekleding gevaarlijk?

Bekleding is het proces waarbij een nieuwe laag materiaal aan de buitenkant van een gebouw wordt toegevoegd. Het kan worden geïnstalleerd om de isolatie of bescherming tegen weersinvloeden te vergroten, of om het uiterlijk van het gebouw te verbeteren. Maar sommige bekleding bleek brandbaar te zijn, wat leidde tot een veiligheidscrisis voor gebouwen die duizenden huiseigenaren treft. Nee, niet alle bekleding is gevaarlijk.

In feite is de lijst met gevaarlijke gevelbekledingstypen vrij klein. Helaas verschijnen enkele van de meest voorkomende bekledingstypen in het VK op de lijst. Nee, bekleding zit niet op elk gebouw. Het wordt echter steeds vaker gebruikt op zowel nieuwbouw hoogbouw als oudere betonnen gebouwen die zijn gerenoveerd.

Een gebouw met bekleding vormt niet noodzakelijk een bedreiging voor de bewoners. Sommige materialen zijn volkomen veilig vanuit een brandverspreidingsperspectief, bijvoorbeeld stenen bekledingssystemen met minerale wol, cementplaat, betonpanelen enz. kunnen volledig onbrandbaar zijn met een goede brandwerendheid. De term bekleding verwijst naar de buitenhuid die op een hoogbouw wordt aangebracht om de thermische energie-efficiëntie te verhogen of de esthetiek te verbeteren, zonder de weersbestendigheid nadelig te beïnvloeden.

Hij vertelde het onderzoek dat de vernietigende resultaten in plaats daarvan „waren gedaald tussen de afdeling en Building Research Establishment, die de regering opdracht gaf om 14 bekledingssystemen te testen bij grootschalige branden, waaronder vijf met regenschermpanelen, die allemaal faalden. Hoewel er tal van soorten en merken bekleding beschikbaar zijn, zijn er 2 soorten brandbare bekleding die een risico kunnen vormen voor bewoners van gebouwen, evenals de gemeenschap breder. LBC verkreeg de cijfers nadat Michael Gove Nick Ferrari niet kon vertellen hoeveel gebouwen nog brandbare bekleding hebben. Bekleding maakt een gebouw weerbestendig en heeft geweldige isolerende eigenschappen, dus het is vooral gunstig voor oudere gebouwen met een slechte milieucertificering.

Dus hoewel het misschien in de mode is om houten bekleding vanuit esthetisch oogpunt te laten monteren, helpt het het gebouw ook langer mee te gaan. De bijl valt op beide partijen, aangezien verhuurders onveilige bekleding moeten vervangen op grond van hun taken om het gebouw te repareren en te onderhouden. Bekleding is een grote hulp als het gaat om het isoleren van eigendommen, dus het wordt vaak gebruikt als een betaalbare manier om oudere gebouwen te verbeteren met een slechte milieucertificering. Het bekledingselement is niet belastend, wat betekent dat het niet structureel een integraal onderdeel is van het gebouw zelf.

Na de verwoestende brand in de Grenfell Tower in Londen zijn verhuurders, huurders en bewoners achtergelaten in een dilemma met betrekking tot bekleding van gebouwen. Hoewel de rapportage zich richtte op woongebouwen, werden ook andere typen getroffen, zoals de trauma-eenheid met 52 bedden in het John Radcliffe Hospital, Oxford, die tijdelijk werd gesloten vanwege bezorgdheid over brandbare bekleding op het gebouw en andere ernstige en ingebedde brandveiligheidsproblemen. De schokkende cijfers onthullen de omvang van de bekledingscrisis en laten zien dat ten minste 903 gebouwen van meer dan 18 m hoog nog steeds bekledingssystemen hebben die moeten worden verwijderd. Eenmaal aangebracht op een gebouw, zorgt houten bekleding er niet alleen voor dat het gebouw er beter uitziet, maar creëert het ook een duurzamere buitenkant.

In gesprek met Nick Ferrari tijdens Breakfast on LBC werd de staatssecretaris voor Nivellering Up, Housing and Communities gevraagd hoeveel gebouwen nog brandbare bekleding hadden. Het is cruciaal dat verhuurders duidelijk kunnen aantonen dat ze het beste en meest up-to-date advies hebben gevolgd en dat hun gebouw voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen; dit heeft niet alleen invloed op elke bekleding, maar heeft ook een bredere impact op brandalarmsystemen, rookmelders, brandbarrières en brandontsnappingen. Hoewel uPVC-bekleding er fantastisch uitziet en een gebouw een moderne uitstraling kan geven, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat u ook kunt merken dat dit type bekleding kan verkleuren.

Leave Message

Required fields are marked *