Wat is gevelmateriaal?

Stalen en glazen gevel Staal en glas zijn synergetische materialen en worden vaak gebruikt in gevels en daken van gebouwen met meerdere verdiepingen. De glaspanelen worden over het algemeen ondersteund door afzonderlijke verticale stalen elementen aan het hoofdstructurele frame van het gebouw die intern of extern van het gebouw kunnen zijn.

Wat is gevelmateriaal?

Stalen en glazen gevel Staal en glas zijn synergetische materialen en worden vaak gebruikt in gevels en daken van gebouwen met meerdere verdiepingen. De glaspanelen worden over het algemeen ondersteund door afzonderlijke verticale stalen elementen aan het hoofdstructurele frame van het gebouw die intern of extern van het gebouw kunnen zijn. Vanwege zijn prestaties en duurzaamheid is baksteen moeilijk te verslaan als materiaal in Indiana. Hoewel velen baksteen zien als een verwachte oplossing voor hun gevel, vergelijken we het met andere materialen op bijna elk project voor kosten, prestaties en esthetiek.

Brick wint meestal de wedstrijd vanwege zijn duurzaamheid, flexibiliteit en vertrouwdheid. Ons standaard wandtype bestaat uit een baksteenfineer, luchtspleet, 3 stijve isolatie en achterwand. Deze constructie klinkt misschien eenvoudig, omdat het zo is, maar het biedt een concurrerende prijs voor andere wandsystemen, goede duurzaamheid en goede isolatie, evenals een gemeenschappelijke esthetiek die geworteld is in het Midwesten. Er zijn opties, zoals bij elk materiaal, voor steengroottes, kleuren, textuur en meer.

Andere metselwerksoorten zoals steen en CMU kunnen ook worden gebruikt in plaats van of met baksteen. Metselwerk is gewoon het meest voorkomende geveltype dat we gebruiken in onze projecten. Geïsoleerde metalen wandpanelen kunnen een hogere R-waarde bieden dan een typische wandconstructie met ingekapselde isolatie. Afhankelijk van het systeem en de achterwandconstructie kan aanvullende omlijsting nodig zijn om de gevel te ondersteunen.

Hoewel sommige fabrikanten aangeven dat extra omhulling niet vereist is, wordt het aanbevolen om de omhulling op uw project op te nemen om het gebouw te kunnen omsluiten en de installatie van de binnenafwerking niet te vertragen. Buitenisolatie- en afwerkingssysteem (EIFS) is een fineersysteem dat isoleert en een breed scala aan looks kan bereiken. Veel mensen herkennen dit product als stucwerk. Dit materiaal is ontwikkeld om andere materialen in uiterlijk te repliceren.

Een leek kan mogelijk niet detecteren of hij naar EIFS of steen kijkt. Er zijn EIFS-systemen die zelfs bakstenen en metalen panelen repliceren. Het systeem bestaat in het algemeen uit een stijve isolatieplaat die is bevestigd aan een back-up wandconstructie met een gespoten of met troffel erop gespoten afwerkingssysteem. Omdat het materiaal als vloeistof wordt aangebracht, wordt architecturale expressie met details eenvoudig bereikt door de stijve isolatie naar wens te snijden.

Het is ook zeer licht in vergelijking met andere gevelsystemen en kan zonder veel ondersteuning worden gebruikt. EIFS is het meest economische systeem per vierkante voet met de isolatieprestaties die het biedt. Het nadeel van EIFS is de duurzaamheid. De EIFS-schaal over stijve isolatie is dun en kan gemakkelijk worden beschadigd.

Een lekke band kan optreden van een vliegende rots van een grasmaaier. Kleuren kunnen soms vervagen of het oppervlak kan na verloop van tijd vlekken en vuil worden. Vanwege deze kenmerken gebruiken we vaak EIFS in hogere delen van een gebouw om het te beschermen. We gebruiken dit systeem voor onze residentiële projecten of andere projecten waar het passend lijkt.

Cementitious gevelbeplating komt steeds vaker voor in commerciële gebouwen, en er zijn veel fabrikanten (James Hardie e, g. Het materiaal is het meest vergelijkbaar met houten gevelbeplating, hoewel het ook verkrijgbaar is als panelen en panelen die zijn gemaakt om eruit te zien als lapgevelbeplating of shakes. Deze gevelsystemen houden goed stand onder de elementen en vereisen niet veel onderhoud. Het is voorafgewerkt verkrijgbaar of kan in het veld worden geverfd.

Het is relatief licht in vergelijking met metselwerk, maar het detailleren van dit materiaal met continue isolatie kan een uitdaging zijn. Qua kosten is het vergelijkbaar met het EIFS en zou het voor meer duurzaamheid zorgen. Er moet echter rekening worden gehouden met isolatie. Af en toe worden geprefabriceerde panelen gebruikt als gevelsysteem.

Deze panels bieden verschillende voordelen voor een project. Ze bieden een volledig wand- en constructiesysteem, en ze kunnen effectief zijn bij het omgaan met strakke constructieschema's. Er zijn veel opties met geprefabriceerde betonpanelen voor zover het uiterlijk gaat. Maar om het concurrerend te maken met andere wandsystemen, vinden we het het beste om consistente afmetingen en beperkte detaillering te behouden.

Als er veel paneelgroottes of onregelmatigheden tussen panelen zijn, worden kosten toegevoegd. De panelen worden in een fabriek gebouwd, ter plaatse geleverd en geïnstalleerd. Ze worden met beugels op hun plaats gehouden totdat de dakconstructie op zijn plaats zit. De erectietijd is erg snel, maar de doorlooptijd kan meer dan 6 maanden zijn om panelen te laten vervaardigen.

Dit moet nauwkeurig worden geëvalueerd om te bepalen of het een project meer ten goede komt in vergelijking met andere systemen. Deze classificatie omvat gevels die traditionele bouwmaterialen gebruiken, zoals baksteen, steen, hout, keramiek, rendering, enz. Keramiek wordt gevormd door het verbranden van klei. De meeste moderne processen voegen verschillende andere componenten toe aan het mengsel, wat resulteert in extreem stevige producten die elke vorm kunnen aannemen.

De Coverlam-producten van Grespania omvatten een glasvezelgaas van 0,5 mm dat de fabricage mogelijk maakt van stukken tot 1000 x 3000 mm, die kunnen worden geïnstalleerd op de metalen steunen van geventileerde gevels. David James Architects %26 Partners 'La Serena Residence gebruikt grote keramische platen om de bovenverdieping in een houten patroon te bedekken, op zoek naar de esthetische kwaliteiten en texturen van dit natuurlijke materiaal, maar zonder de gebruikelijke onderhoudseisen. In dit geval werd de onderbouw zwart geverfd om de keramische gevel en de voegen ervan te accentueren. Dit was het materiaal dat werd gebruikt om het Meadow Dance House te coaten, van John Curran Architects.

Met behulp van drie natuurlijke houttinten creëren de verticale tabletten een iconisch patroon op de bovenste verdieping van het huis, op een stenen basis. In de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Sydney werd dit materiaal bedekt met natuurlijk hout gebruikt in de mobiele verticale brises, die zich net achter een glazen gevel vestigden, waardoor zonnecontrole werd verleend aan de interne ruimtes. Cortenstaal is een van de materialen voor moderne gevels of gebruikt in de hedendaagse architectuur. Ondanks zijn geoxideerde kleur biedt dit materiaal een enorme weerstand tegen het corrosie-effect - en het komt allemaal door de beschermende oxidelaag die wordt gevormd door de samensmelting van chroom en koper.

Composiet gevelbekleding heeft twee hoofdtypen; composietpanelen van aluminium-polyethyleen en composietmaterialen van hout-kunststof. Aluminium composiet bekledingspanelen zijn voorzien van een composietkern tussen twee dunne lagen aluminium. Deze optie voor composietbekleding biedt een goedkoop alternatief, maar vanwege enkele recente incidenten werd het onveilig gemarkeerd in termen van brandwerendheid. Dit proces is het proces dat het uiterlijk van het gebouw onthult.

Gevelsystemen zijn gemaakt met zeer verschillende materialen. Dit kunnen processen zijn zoals piepschuimcoating, glascoating en metaalcoating. Het belangrijkste doel van gevelbehandelingen gemaakt van deze of andere materialen is om het gebouw te beschermen. Staal en glas zijn synergetische materialen en worden vaak gebruikt in gevels en daken van gebouwen met meerdere verdiepingen.

Met toenemende normen voor de bouw is het belangrijk dat het gevelontwerp van een gebouw niet alleen voldoet aan de lokale regelgeving, maar ook voldoet aan de behoeften van een klant op het gebied van onderhoud, esthetiek en duurzaamheid. Enkele bijzondere voordelen van het lichtgewicht gevelsysteem zijn het installatiegemak en de hoeveelheid licht die ze in het gebouw laten. Het metselwerk wordt zijdelings ondersteund door muurbanden die aan de invulwanden zijn bevestigd met een dichtheid van ongeveer 4,4 banden per m2; van het geveloppervlak. Net als metalen bekleding kunnen kunststof bekledingspanelen een geweldige aanvulling zijn op de algehele gevel van het gebouw.

Bovendien biedt keramische gevelbekleding een perfecte thermische en brandbeveiliging en isoleert het gebouw tegen externe geluiden. Keramische bekleding is het meest aantrekkelijk voor klanten die een aparte en aantrekkelijke gevel willen die zowel tijd als weer kan weerstaan en weinig tot geen onderhoud ondergaat, aldus Craig Dudley, verkoopmanager voor de divisie Innovative Building Products van Acme Brick. Gevelbekleding moet gebouwen adequaat beschermen tegen extreme weers- en omgevingsomstandigheden, waaronder stormen, regen, hitte, vocht en corrosie. Dankzij deze functie van het metalen gevelsysteem bieden ze eigenaren van gebouwen duizenden ontwerpopties.

Gemetselde gevels worden ook gevormd door het ondersteunen van bakstenen of natuurlijke „met de hand geplaatste stenen panelen” van geprefabriceerde betonpanelen op storiehoogte. Een van de beste toepassingen voor terracotta gevels is in historische renovatieprojecten, omdat terracotta gevels rechtstreeks op bestaande gevels kunnen worden geïnstalleerd, hoewel experts zeggen dat ze ook gemakkelijk te integreren zijn in nieuwbouw. Installatie van lichtgewicht gevelsysteem bevestigd aan een modulair gebouw via een mastklimsysteem. .

Leave Message

Required fields are marked *