Veiligheidsmaatregelen voor gevelreiniging?

Idealiter wordt aanbevolen dat het reinigen van touwtoegang niet wordt uitgevoerd op gebouwen van meer dan 12 verdiepingen. Voor hogere of hogere gebouwen wordt het aanbevolen om wiegen of tijdelijke platforms te gebruiken die een volledig scala aan veiligheidsvoorzieningen hebben en daarom betrouwbaarder en efficiënter zijn voor het reinigen van faí§ade.

Veiligheidsmaatregelen voor gevelreiniging?

Idealiter wordt aanbevolen dat het reinigen van touwtoegang niet wordt uitgevoerd op gebouwen van meer dan 12 verdiepingen. Voor hogere of hogere gebouwen wordt het aanbevolen om wiegen of tijdelijke platforms te gebruiken die een volledig scala aan veiligheidsvoorzieningen hebben en daarom betrouwbaarder en efficiënter zijn voor het reinigen van faí§ade. De aanpak van het schoonmaken van een magazijn op een industriepark is heel anders dan het schoonmaken van een woongebouw of een ziekenhuis. Hoe wordt de veiligheid van gebouwgebruikers beheerd en welke verstoringen zijn er waarschijnlijk? Er moet niet alleen rekening worden gehouden met overwegingen over geluids- en waterbeheersing, maar ook hoe de privacy van bewoners wordt beheerd met agenten die dicht bij ramen werken.

Bijna alle commerciële raamreinigers zijn zich er inmiddels van bewust dat ze de juiste PBM moeten hebben voordat ze beginnen met schoonmaken. Voor degenen die het niet weten, moeten raamreinigers voor gezondheid en veiligheid beschermende oogkleding, veiligheidshelm en een beschermende jas dragen. Er zijn andere voorzorgsmaatregelen die ze kunnen overwegen, maar dit zijn de basisprincipes die hen beschermen tegen het risico op letsel en ook het feit dat ze moeten worden gezien elke keer dat ze werken. Er zijn veel machines en gadgets aanwezig en er komt vuil op terwijl het reinigingsproces in volle gang is.

Het is dus volkomen logisch om persoonlijke beschermingsmiddelen te controleren voordat u aan de slag gaat met professionele reiniging. Hieronder volgen de belangrijkste punten die u kunt gebruiken bij het voorbereiden van een risicobeoordeling voor het reinigen van gevels. Hoewel er misschien één technicus het primaire werk doet, is het verplicht om meer personeelsleden aanwezig te hebben wanneer het reinigingsproces plaatsvindt. Voorzichtigheid is geboden wanneer een windsnelheid van 15 mijl per uur of meer aanwezig is en hoogbouw raamreiniging aan de buitenkant mag niet plaatsvinden wanneer er aanhoudende windsnelheden van meer dan 25 mijl per uur zijn.

Of het nu gaat om abseilen door Embassy Gardens of het gebruik van een mobiel verhoogd werkplatform om de gevel van een monumentaal pand schoon te maken, we hebben het juiste personeel voor de klus. JOBS Group heeft meer dan 50 jaar ervaring met het reinigen, overspuiten en restaureren van glas en reflecterende oppervlakken aan de binnen- en buitenkant van gebouwen, van de begane grond tot de hoogste torens. Aangezien raamreinigers gebouwen schalen en dalen die meer dan 50 meter hoog zijn, is het absoluut noodzakelijk dat schoonmakers medisch worden gecontroleerd op aandoeningen die hun prestaties kunnen beïnvloeden. Een van de meest kritieke aspecten van de veiligheid op het werk tijdens het reinigen van hoogbouw is de mogelijkheid om gevaren op de werkplek te identificeren en te beoordelen.

Sommige van de klantbedrijven die gevelreiniging uitbesteden, waren van mening dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de operator lag bij de werkgever, de FM-dienstverlener of de aannemer. Als een werknemer bijvoorbeeld een reinigingsoplossing gebruikte die de ramen bekrast, kan de eigenaar schade aanklagen. Zowel opdrachtgever als aannemer hebben de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat alle schoonmaakactiviteiten voldoen aan de milieueisen en -normen van de gemeenteraad. Bij gebrek aan enige vorm van wet die betrekking heeft op het beroep van gevelreiniging in India, wordt de verantwoordelijkheid van de veiligheid van de gevelreiniger sterk betwist.

Internationaal hebben landen strenge veiligheidswetten, -voorschriften en -normen vastgesteld met betrekking tot gevelonderhoud en glazenreiniging. We hebben een lijst samengesteld met de beste tips om rekening mee te houden wanneer u een schoonmaakproject voor uw gebouw plant.

Leave Message

Required fields are marked *