Waarmee maak je ramen schoon?

Zelfgemaakte glazenreinigingsoplossingMeng een deel gedestilleerde azijn tot 10 delen warm water in een spuitfles, Veeg het raam af met een zachte, schone, pluisvrije microvezeldoek of papieren handdoek om stof te verwijderen voordat u uw oplossing spuit en spuit vervolgens het hele oppervlak. Ryan adviseert om 'Meng wat mild wasmiddel met warm water en gebruik een zachte doek om vuil weg te ruimen.

Waarmee maak je ramen schoon?

Zelfgemaakte glazenreinigingsoplossingMeng een deel gedestilleerde azijn tot 10 delen warm water in een spuitfles, Veeg het raam af met een zachte, schone, pluisvrije microvezeldoek of papieren handdoek om stof te verwijderen voordat u uw oplossing spuit en spuit vervolgens het hele oppervlak. Ryan adviseert om 'Meng wat mild wasmiddel met warm water en gebruik een zachte doek om vuil weg te ruimen. Zorg ervoor dat je niets gebruikt met agressieve chemicaliën, omdat deze de afwerking van het frame kunnen beschadigen. Veeg het raam af met vers water om het schuim af te laten stijgen voordat u het droogveegt.

Verzamel dezelfde benodigdheden die je hebt gebruikt voor het schoonmaken van de binnenramen, plus een snellere dweil als je ramen hoog zijn en een paar extra vodden omdat ze sneller vuil worden. Als je liever je eigen reinigingsoplossingen maakt, voeg dan twee eetlepels witte azijn toe aan een kleine emmer warm water (dit doodt echter geen bacteriën). Je kunt de doe-het-zelfrecepten gebruiken om natuurlijke reinigingsoplossingen te maken om vet, vuil en harde watervlekken te verwijderen om een mooie streepvrije glans te krijgen. Gebruik echter nooit een schuurmiddel of agressief reinigingsmiddel zoals bleekmiddel adviseert Rachael Munby van Anglian Home Improvements, omdat ze blijvende schade aan het raam zelf kunnen veroorzaken.

Green Living, van National Geographic, beveelt dit eenvoudige recept aan, plus een paar extra tips voor het beste resultaat voor het reinigen van ramen. De binnenkant van je ramen zal waarschijnlijk veel schoner zijn dan de buitenkant, dus het is een goed idee om ramen binnenin schoon te maken. Zorg ervoor dat u het mes van uw rakel niet neemt bij het reinigen van het glas, anders blijft u achter met watervlekken. Als je wilt weten hoe je een raam van buitenaf schoonmaakt, adviseert Ray Brosnan van Brosnan Property Solutions (opent in een nieuw tabblad) geen tijd te verspillen aan 'mooie chemicaliën of wasmiddelen.

Afwasmiddel geeft je een effectief maar eenvoudig reinigingsmiddel voor een groot aantal glazen oppervlakken, en je hebt maar een paar druppels nodig om het goed te laten werken. Als je iemand bent met grotere ramen die veel te groot zijn om schoon te maken met een doek en een spuitfles, kun je een verdunningsoplossing mengen in een emmer van 10 delen water met 1 deel azijn. Het kan ook de reinigingsoplossing drogen voordat u de kans krijgt om hem af te vegen, waardoor lelijke strepen achterblijven. Omdat het reinigen van elke lat erg tijdrovend kan zijn, kunt u uw reinigingstijd verkorten door een tang te krijgen en een schone doek op beide tangen te binden.

Het effectief schoonmaken van uw ramen kan voor iedereen een groot project zijn, maar het is een geweldige manier om het interieur en de buitenkant van uw huis op te fleuren.

Leave Message

Required fields are marked *