Wanneer werd bekleding voor het eerst gebruikt?

Volgens sommige bronnen wordt houtbekleding door de geschiedenis heen gebruikt sinds de periode van de 'Dark Ages' (5e-15e C). Houtbekleding werd vooral aangetroffen in gebieden die werden bevolkt door uitgestrekte bossen, omdat de houtmaterialen gemakkelijk toegankelijk waren.

Wanneer werd bekleding voor het eerst gebruikt?

Volgens sommige bronnen wordt houtbekleding door de geschiedenis heen gebruikt sinds de periode van de 'Dark Ages' (5e-15e C). Houtbekleding werd vooral aangetroffen in gebieden die werden bevolkt door uitgestrekte bossen, omdat de houtmaterialen gemakkelijk toegankelijk waren. Geloof het of niet, sommige bronnen plaatsen het bestaan van houten bekleding die door de geschiedenis heen wordt gebruikt sinds de donkere eeuwen - 500 tot 1500 na Christus. Er zijn aanwijzingen gevonden in Europa, met name in gebieden in gebieden die worden gedomineerd door bos, omdat het gebruikte hout gemakkelijk toegankelijk zou zijn geweest.

In de nasleep van de brand in de Grenfell Tower in Londen, en soortgelijke branden in Frankrijk, Dubai en elders, is veel aandacht besteed aan de brandbeschermingskwaliteiten van bekleding die worden gebruikt in torenblokken en soortgelijke hoogbouw woningen met meerdere bewoning en, in het bijzonder, het gebruik van aluminium composietmateriaal ( ACM) en ACM-panelen (ACP). Grenfell Tower was bekleed met composietpanelen met een polyethyleen kern die bijdroeg aan de brand; deze panelen kosten ongeveer £2 minder dan panelen met een onbrandbare kern. Er worden geschat op ongeveer 600 hoogbouwblokken in het VK met vergelijkbare bekleding en sommige brandveiligheidstests die niet volledige BS 8414-tests hebben uitgevoerd op panelen; van de eerste 75 geteste 75 faalde 100%. De eerste fase van een onderzoek zei dat bekleding die tijdens renovatie werd geïnstalleerd, de brand hielp verspreiden omdat het was gemaakt van brandbaar materiaal.

Alleen producten met een classificatie van B in de Europese brandtest kunnen worden gebruikt op hoge gebouwen boven 18 m. De Reynobond-bekleding met klasse E voldeed niet aan de vereiste norm. Aluminium composiet materiaal (ACM) panelen worden vaak gebruikt voor het bekleden van gebouwen, meestal als een vorm van regenscherm. Een regenscherm (soms aangeduid als een 'gedraineerde en geventileerde' of 'drukgelijkgestelde' gevel) maakt deel uit van een dubbelwandige constructie.

Het regenscherm zelf voorkomt eenvoudig dat aanzienlijke hoeveelheden water in de wandconstructie binnendringen. Thermische isolatie, luchtdichtheid en structurele stabiliteit worden geleverd door het tweede, binnenste deel van de muurconstructie. De tests die bij BRE worden uitgevoerd, testen alleen of de kern of het vulmiddel van ACM-paneelmonsters die worden ingediend van een type zijn dat niet zou slagen voor de beperkte brandbaarheidstest voor een individueel element van een muur in een hoog gebouw (de eerste van de hierboven samengevatte vereisten). Sinds het einde van de jaren negentig vindt wereldwijd gebruik van gevelbekleding om gebouwen opnieuw aan te brengen.

Veel eigenaren weten niet dat de bekleding die hun gebouw heeft gebruikt een probleem is totdat het problemen begint te veroorzaken. Helaas hebben veel eigenaren van onroerend goed niet erkend dat het beter is om het probleem onmiddellijk aan te pakken dan niets te doen en de gevolgen te riskeren. De waarschuwing kwam toen sommige huiseigenaren in gebouwen met onveilige bekleding te maken krijgen met grote rekeningen voor verwijdering- en vervangingswerken vanwege de weigering van eigenaren van gebouwen om te betalen. Bekleding is een materiaal dat rond de buitenkant van een gebouw is gewikkeld om het uiterlijk en de energie-efficiëntie te verbeteren.

In de bouw wordt bekleding gebruikt om een zekere mate van thermische isolatie en weersbestendigheid te bieden en om het uiterlijk van gebouwen te verbeteren. Flats in Milaan, Italië, ondervonden ook een grote brand die zich snel verspreidde vanwege de bekledingsmaterialen die in het gebouw werden gebruikt. Er werd ook bezorgdheid geuit over bekleding op drie Premier Inns in Maidenhead, Brentford en Tottenham, omdat ze niet leken te voldoen aan de richtlijnen van de overheid voor hoge gebouwen. Maar sommige bekleding bleek brandbaar te zijn, wat leidde tot een veiligheidscrisis voor gebouwen die duizenden huiseigenaren treft.

Bekleding zorgt voor thermische isolatie, weersbestendigheid en kan ook het uiterlijk van een gebouw verbeteren. Maar deze cijfers hebben alleen betrekking op gebouwen die meer dan 18 meter hoog zijn, met het type bekleding dat wordt gebruikt op de Grenfell Tower. Honderdduizenden mensen wonen in gebouwen met vergelijkbare bekleding, die nu tegen enorme kosten moeten worden verwijderd, wat resulteert in een crisis in de veiligheid van gebouwen. In januari beloofde minister van Huisvesting Michael Gove dat geen enkele huurder die in een gebouw van meer dan 11 meter hoog woont, kosten zou maken voor het repareren van gevaarlijke bekleding.

Brandveiligheidsexperts begonnen zich toen af te vragen wat voor soort tests er werd uitgevoerd, en wezen erop dat het de hele bekledingsassemblage is die moet worden getest, niet alleen kleine monsters, en suggereerden dat de bouwvoorschriften niet vereisen dat bekledingspanelen een klasse A2-classificatie behalen als het geheel bekledingssysteem voldoet aan de normen uiteengezet in BS 8414.In de bouw verwijst het woord „bekleding” naar de componenten die aan de structuur van een gebouw zijn bevestigd om niet-structurele, externe oppervlakken te vormen. Uit de bijgewerkte cijfers blijkt dat er 30 woongebouwen in de particuliere sector zijn met een bekledingsstatus die nog moet worden bevestigd (gedaald ten opzichte van 60 in augustus). .

Leave Message

Required fields are marked *