Wat is een gevelsysteem?

Gevelsystemen omvatten de structurele elementen die laterale en verticale weerstand bieden tegen wind en andere acties, en de gebouwomhulselementen die de weersbestendigheid en thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen bieden. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata”, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw.

Wat is een gevelsysteem?

Gevelsystemen omvatten de structurele elementen die laterale en verticale weerstand bieden tegen wind en andere acties, en de gebouwomhulselementen die de weersbestendigheid en thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen bieden. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata”, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw. De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. De gevel is per definitie het gezicht van een gebouw.

Het is wat je aan de buitenkant kunt zien dat het interieur beschermt. Gevels zijn een integraal onderdeel van de gebouwschil - houden ons mensen warm in de winter en koel in de zomer, terwijl ze ook een barrière vormen tegen elementen van buitenaf en zelfs vuur in sommige gevallen. Gevels zijn ook sleutelelementen voor de schoonheid van onze structuren. Architecten gebruiken gevels om ritme, balans, proportie, experiment en geest creatief weer te geven.

Architecten moeten hun ontwerpen in evenwicht brengen tussen prestaties en esthetiek. Er zijn altijd nieuwe technologieën die nieuwe mogelijkheden openen in het ontwerp van de gevel. Architecten en fabrikanten zijn voortdurend bezig met het verkennen van nieuwe gevelsystemen, verleggen de grenzen (woordspeling bedoeld), om de visie van de architect te helpen bereiken en een krachtige schaal te bieden voor de eindgebruikers. Gevelsysteem speelt de functie om frisse buitenlucht in de bouwzones te brengen.

De gevel bestaat uit verschillende componenten zoals dak, muren en andere openingen, zoals deuren en ramen. Samen regelen al deze componenten de luchtinstroom en -uitstroom en verminderen ze aanzienlijk stof% 26 andere deeltjes in de lucht, wat zorgt voor een veel frissere binnenomgeving. Dit proces is het proces dat het uiterlijk van het gebouw onthult. Gevelsystemen zijn gemaakt met zeer verschillende materialen.

Dit kunnen processen zijn zoals piepschuimcoating, glascoating en metaalcoating. Het belangrijkste doel van gevelbehandelingen gemaakt van deze of andere materialen is om het gebouw te beschermen. De gevel combineert kenmerken van zowel uiterlijk als superieure prestaties op een manier, in tegenstelling tot elk ander bouwsysteem. Het is vaak het belangrijkste aspect vanuit het oogpunt van design, omdat het de toon zet voor de rest van het gebouw.

De term 'gevel' kan verwijzen naar elk overwegend verticaal vlak van een gebouwschil, zoals een buitenmuur. Soms wordt de term 'façade' gebruikt om meer specifiek te verwijzen naar buitengezichten van gebouwen die bijzondere architectonische nadruk hebben, zoals een imposant ontwerp, decoratie, de hoofdingang van het gebouw enzovoort. Technologische innovaties hebben geleid tot de ontwikkeling van energiebesparende gevelmaterialen. Deze geavanceerde producten absorberen zonne-energie en vinden wijdverbreide acceptatie in veel commerciële en residentiële gebouwen als secundaire bron van elektriciteitsopwekking.

Dankzij ontwerpen die worden beperkt door de menselijke verbeelding, is het niet erg moeilijk om voor elk gebouw geschikte gevelsystemen te kiezen. Het soort gevel dat u kiest, speelt een grote rol om uw gebouw zowel esthetisch als functioneel te laten opvallen. Dit is een type gevel dat hecht aan de resistente structuur van het gebouw, maar er geen deel van uitmaakt. Kleigevels zijn het resultaat van geavanceerde technologie en geavanceerde bakprocessen en zijn daarom zeer goed bestand tegen de buitenomgeving.

Simpel gezegd, weerstand tegen temperatuur, weersinvloeden en corrosie gedurende decennia is een waardevol kenmerk van de gevel. Dit type gevel bestaat voornamelijk uit geprefabriceerde modules die ter plaatse met elkaar worden samengevoegd of geassembleerd. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de geventileerde regenschermbekleding het meest efficiënte externe gevelsysteem is dat momenteel beschikbaar is. In vergelijking met andere soorten gevels zorgen lichtgewicht gevels voor minder warmte- en geluidsisolatie en hebben ze hogere onderhoudskosten op middellange en lange termijn.

Om een gevel als zwaargewicht te beschouwen, moet het gemiddelde gewicht, inclusief de massieve en holle elementen, hoger zijn dan 100 kg per vierkante meter. De ontwikkeling van duurzame gevelmaterialen die gebouwen kunnen beschermen tegen omgevingsomstandigheden zoals hitte, wind en regen, is een primaire factor in de groei van de vraag. Het metalen gevelcoatingproces wordt toegepast door vlakke of patroonpanelen van materialen zoals aluminium of staal op de buitenmuren te monteren. Geprefabriceerde architecturale panelen worden ook gebruikt om de gevel van een gebouw of vrijstaande muren geheel of gedeeltelijk te bekleden die worden gebruikt voor landschapsarchitectuur, geluidsisolatie en beveiligingsmuren, en sommige kunnen voorgespannen betonnen structurele elementen zijn.

.

Leave Message

Required fields are marked *