Reiniging van bakstenen gevel?

Het reinigen van emmers en borstels is de eenvoudigste methode om baksteen te reinigen en levert beproefde resultaten op als het goed wordt gedaan. Een zuurborstel met natuurlijke vezels wordt aanbevolen voor de meeste schoonmaakwerkzaamheden van metselwerk.

Reiniging van bakstenen gevel?

Het reinigen van emmers en borstels is de eenvoudigste methode om baksteen te reinigen en levert beproefde resultaten op als het goed wordt gedaan. Een zuurborstel met natuurlijke vezels wordt aanbevolen voor de meeste schoonmaakwerkzaamheden van metselwerk. Als u onder druk wast, wordt een stroomcapaciteit van 1000 psi en 6-8 gallons per minuut aanbevolen. Als een bepaalde kant van uw huis weinig tot geen zonlicht krijgt en de nabijgelegen vegetatie vochtig is, kijk dan uit naar mos-, schimmel- of meeldauwgroei.

Een oplossing van één kopje bleekmiddel gemengd met een liter water kan worden aangebracht met een scrubborstel kan worden gebruikt om de meeste probleemgebieden te reinigen. Gebruik een borstel met natuurlijke of synthetische haren (staalborstels laten sporen van staal achter die roesten en de stenen verkleuren). Voordat u een bleekoplossing op baksteen aanbrengt, moet u het gebied grondig laten weken. Dit helpt voorkomen dat de steen het bleekmiddel absorbeert.

Vuil en puin kunnen ervoor zorgen dat de bakstenen muren van uw huis er donker en onaantrekkelijk uitzien. U kunt een hogedrukreiniger en een steenreinigingsoplossing gebruiken om sterk vervuilde stenen die in goede staat verkeren te reinigen. Als u liever geen chemicaliën gebruikt, kan de waternevel onder druk alleen het lukken. Gebruik een hogedrukreiniger met een druk van 3.000 pond per inch of minder om beschadiging van de stenen te voorkomen.

Als je geen hogedrukreiniger hebt, kun je er een huren bij een doe-het-zelfzaak. Het is belangrijk op te merken dat niet alle baksteen hetzelfde is, wat betekent dat alle oplossingen voor het reinigen van stenen niet hetzelfde effect hebben. Spoel het gebied grondig af na het reinigen en zorg ervoor dat u een grote hoeveelheid water gebruikt om ervoor te zorgen dat alle resten van uw steenreinigingsoplossing worden weggespoeld. Baksteenreinigingsoplossingen en oplosmiddelen voor vuil op uw steen kunnen zelfs anders reageren op de andere oppervlakken of ramen in uw huis, dus bescherm niet-bakstenen oppervlakken zo goed mogelijk.

Gebruik deze eenvoudige, doe-het-zelf-baksteenreinigingsgids om uw huis in zijn oorspronkelijke charme te herstellen, zodat uw huis kan schitteren tijdens uw volgende entertainmentevenement in de buitenlucht. Er gaat niets boven de look en feel van een gloednieuw bakstenen gebouw nadat je de bouw hebt voltooid. De effectiviteit van een commerciële steenreinigingsoplossing kan sterk variëren tussen traditionele verbrande bakstenen en beton, of zandkalkstenen. Wanneer u bijzonder vuile baksteen tegenkomt, laat het water dan ter plekke blijven hangen voor een grondiger reiniging.

Als het te warm of zonnig is, kunnen reinigingsoplosmiddelen te snel drogen en vlekken achterlaten, waardoor uw steen verkleurt. Het is niet alleen veilig voor de kinderen, het kan ook zeer kosteneffectief zijn en je huis verlaten met schone stenen. Of je nu de stenen op de buitenmuren van je huis schoonmaakt of de stenen rond je open haard, deze eenvoudige tips helpen je om baksteen te leren schoonmaken. Het is het beste om te bepalen welk type steen u heeft en uw plaatselijke ijzerhandel te bezoeken om te ontdekken welke steenreinigingsoplossing het beste is voor uw huis.

Regelmatige gevelreiniging is een belangrijke taak waaraan elke huiseigenaar met dit type buitenkant moet deelnemen. Of je nu een bakstenen omheining, bakstenen muren, bakstenen loopbruggen of een ander type bakstenen buitenkant hebt, het is handig om te leren hoe je baksteen schoonmaakt en herstelt. Vraag indien mogelijk rechtstreeks een aanbeveling aan bij de fabrikant van baksteen, blokken, tegels of mortels, of raadpleeg uw lokale distributeur van gebouwbenodigdheden.

Bron: Gevelreinigingen.be

Leave Message

Required fields are marked *