Wat is gevelglas?

Façade is een woord van Franse oorsprong dat de voorkant betekent. Het gebruik van glas in de buitengevels zorgde voor meer licht en een goede sfeer voor de bewoner van het gebouw, wat aanleiding gaf tot het toenemende gebruik van glas.

Wat is gevelglas?

Façade is een woord van Franse oorsprong dat de voorkant betekent. Het gebruik van glas in de buitengevels zorgde voor meer licht en een goede sfeer voor de bewoner van het gebouw, wat aanleiding gaf tot het toenemende gebruik van glas. Glas dat de buitenkant van het gebouw omhult, wordt glazen gevel genoemd. Voor architectonisch oogpunt gaf het gebruik van glas een esthetisch beeld aan het gebouw zelf.

Semi-unitized systemen bestaan uit het beste van zowel sticksystemen als unitized systemen. Glazen gevels van dit type zijn ingekapseld in een stok gemaakte metalen cassettes. Het glas wordt in de fabriek in de cassettes gevuld. De afzonderlijke cassettes worden later naar de bouwplaats gebracht en worden ter plaatse met andere cassettes geassembleerd.

Het verlijmen van de ene metalen behuizing met de andere gebeurt met pakkingen, waardoor de montage en installatie zowel snel als veilig zijn. Dit soort systemen vereist de toepassing van structurele siliconen tijdens het installatieproces. Door de creatie van een glazen gevel in een woonhuis kan glas worden gebruikt in grote, ononderbroken ruimtes, waardoor een consistent aantrekkelijk oppervlak ontstaat. Glasruiten kunnen worden geïnstalleerd in een systeem op basis van aluminium of stalen profielen of als een puntvast structureel beglazingssysteem waarbij conventionele metalen omlijsting wordt geëlimineerd en het glas mechanisch wordt bevestigd.

Als je denkt aan grote doorlopende glazen gevels, denk je vaak aan constructies zoals wolkenkrabbers en commerciële gebouwen met hun prachtige vliesgevels. Moderne woonhuizen kunnen echter net zo gemakkelijk voorzien zijn van een glazen gevel om prachtige open oppervlakken te creëren. Ze creëren een heldere en vriendelijke sfeer van binnen, bieden een fantastisch uitzicht en een gevoel van openheid. Dankzij de modernste productie en vakmanschap is een glazen gevel van Neuffer ook een zeer effectieve oplossing voor de behoeften op het gebied van beveiliging, energie en geluidsreductie van uw project.

Bij het ontwerpen van een systeem van ramen over een hele muur in uw huis, zijn energie, veiligheid en lawaai uw belangrijkste functionele zorgen voor uw nieuwbouwproject, naast esthetische. Meestal wordt gekozen voor een systeem van vaste en bedienbare ramen om ventilatie, kosten en energie in evenwicht te brengen. Vaste ramen bieden verbeterde veiligheid en isolatie door hun eenvoudigere constructie en gebrek aan bewegende delen. Ongeacht het individuele ontwerp, moeten ramen die vanaf de begane grond toegankelijk zijn, aanvullende beveiligingsmaatregelen bevatten.

Vaste ramen zijn het veiligst en hoeven alleen speciale veiligheidsbeglazing te hebben. Bedienbare ramen kunnen profiteren van zowel speciale beglazing als verdere hardware-upgrades. Gelaagd veiligheidsglas wordt aanbevolen en wordt vaak gezien in auto's, winkelfronten en vliesgevels. Het bevat een laag polyvinylbutyral (PVB) of ethyleen-vinylacetaat (EVA) gelamineerd tussen twee of meer glaslagen.

Dit houdt het glas vast, zelfs als het gebroken is en voorkomt dat het in gevaarlijke scherven uiteenvalt. Hardware zoals meerdere vergrendelingspunten, paddestoelnokken, afsluitbare handgrepen en meer kunnen allemaal worden toegevoegd om de veiligheid van bedienbare ramen te vergroten. De meeste architectuur maakt tegenwoordig gebruik van transparant glas voor een gevel van een gebouw, maar de flexibiliteit van het materiaal stelt architecten in staat creatief te zijn met hoe het wordt gebruikt. Als vuistregel, Commerciële hoogbouw gevel maakt gebruik van hoogwaardige materialen en systemen kost ongeveer.

Het reinigen en onderhouden van glazen gevels is veel eenvoudiger en vereist geen significant of frequent onderhoud of vervanging. De verscheidenheid aan glas die beschikbaar is voor gevels stelt architecten en ontwerpers in staat om elk aspect van de prestaties te regelen, van thermische en zonnecontrole tot beveiliging, kleur en het algemene ontwerpstatement van het gebouw. Alle materialen die voor gevels worden gebruikt, zijn duurzaam en duurzaam om extreme weersomstandigheden te weerstaan, dit maakt glazen gevels een van de eenvoudige weerbestendige bouwhuiden en toch robuust in bescherming en levenscyclus. En aangezien glas niet roest of weersinvloeden, hebben milieueffecten geen invloed op de gevel van uw gebouw.

Dit soort gevels is zowel esthetisch aantrekkelijk als buitengewoon functioneel en bieden weerstand tegen wind- en waterinfiltratie. Het doel van deze masterproef is om informatie te verzamelen over onderzoek, ontwerp en codes over het constructief ontwerp in staal-glazen gevels. Deze materiële eigenschap van broosheid moet in aanmerking worden genomen bij het ontwerpen van grote glazen gevels. Een structurele glazen gevel is over het algemeen sterk genoeg om enkele van de zwaarste weerselementen te weerstaan.

De veelheid aan beglazingsopties van vandaag biedt huiseigenaren en architecten een verscheidenheid aan oplossingen voor het gevelsysteem dat u kiest. Er zijn grote verbeteringen aangebracht in het geveltechnische landschap om glas tot een van de belangrijkste bouwmiddelen voor nieuwe gebouwen te maken. Het gebruik van staal in dragende constructies verbetert de transparantie van gevels omdat het mogelijk was om de dragende structuur slank te houden. .

Leave Message

Required fields are marked *