Gevelafwerkingen?

Bekijk meer ideeën over gevel, architectuur,. Buitenafwerkingen zijn de buitenbekleding die de structuur van een gebouw beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf.

Gevelafwerkingen?

Bekijk meer ideeën over gevel, architectuur,. Buitenafwerkingen zijn de buitenbekleding die de structuur van een gebouw beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf. Afgewerkte buitenmuren voegen een extra element toe aan de decoratie van het huis. Dit type afwerking wordt gedaan om extra glans en gladde textuur aan de muren toe te voegen.

De deuren en ramen zijn handig voor een langere levensduur, waardoor de levensstijl van moderne huizen en gebouwen wordt verbeterd en behouden. Dit zorgt voor een unieke en aangepaste look die tegelijkertijd ook lang meegaat en oogaangenaam is. Er zijn verschillende soorten buitenafwerkingen op de markt verkrijgbaar die zijn gemaakt van verschillende materialen zoals baksteen, ceder, composieten, hout, steen en metaal. Soms wordt meer dan één materiaal gebruikt om de buitenkant van een huisfundering af te werken.

Dit helpt bij het toevoegen van karakter aan een huis en zorgt tegelijkertijd voor een goede druppelrand voor water om van de bovenste verdieping of het terras weg te lopen. Er worden volledig nieuwe soorten buitenafwerking ontwikkeld, zoals EIFS (External Insulated Finishing Systems). Hoewel EIFS nog evenveel populariteit moet krijgen als meer standaard buitenafwerkingen beschikbaar zijn, zijn EIFS zeker een goede keuze voor degene die graag experimenteert met nieuwe producten. Moderne fabrikanten van buitenafwerking maken slim gebruik van innovatieve texturen en ontwerpmodulaties.

Het resultaat is een eindeloze variatie en budgetvriendelijke opties en beschikbaarheid op de markt. Sommige fabrikanten van 'buitenafwerkingen' bieden ook specifieke diensten, zoals maatwerkvriendelijke afwerkingen en ontwerp op aanvraag faciliteiten om de zaken een stap voor te zijn dan hun tegenhangers. Of u nu architect of ingenieur, aannemer of bouwer bent, we nodigen u uit om onze productselector te verkennen om geïnspireerd en ondersteund te worden bij het specificeren van exterieurafwerkingen in uw volgende project. Lichtgekleurde gevels met witte, crème, gele en blauwe tinten of contrasterende wit-blauwe, wit-rode en wit-groene combinaties zijn bijvoorbeeld geschikt voor huizen in de klassieke stijl.

Het afwerken van gevels met vloeibare mengsels - gevelverven of pleisters - kan alleen in het warme seizoen worden gedaan, bij temperaturen boven 5° C en onder 30° C. Ongeacht de methode van het plaatsen van muren en droge en natte gevelafwerking kan worden gebruikt in combinatie met een gevelisolatie, waarvan het gebruik de energie-efficiënte eigenschappen van de constructie verhoogt, en zonder. Montage-panelen op de gevel kunnen verticaal of horizontaal zijn, waarbij verschillende tinten en texturen van panelen worden gecombineerd en extra elementen worden gebruikt voor het ontwerp van raam- en deurhellingen, kroonlijsten, dakrand, sokkels, hoeken en andere delen van het huisje. Deze coatings hebben hun eigen kenmerkende stijl gecreëerd door gebruik te maken van natuursteen ingekapseld in een harsbindmiddel, dat droogt tot een heldere film, waardoor de steenkleuren het uiterlijk van een met stenen beklede gevel simuleren - een praktisch alternatief voor marmer of graniet.

Ze maken het mogelijk om de meest verschillende soorten coatings op de gevel te realiseren of te simuleren, die aanzienlijk verschillen in prijs en manieren van bevestiging. Bij gebruik van gevelisolatie wordt de droge bekleding van de gevels uitgevoerd vanuit de luchtlaag tussen de thermische isolatie en het voeringmateriaal. Afhankelijk van het type oppervlak dat moet worden geverfd, worden materialen met verschillende samenstelling gebruikt - acryl, mineraal, silicaat, siliconen gevelverven, enz. Afhankelijk van de dikte van de laag en de kwaliteit van het mengsel, kunnen de gevelpleisters dik gelaagd, dun gelaagd en decoratief zijn, en afhankelijk van de samenstelling - mineraal, polymeer, acryl, silicaat en siliconen.

Een gevel van huisjes in een moderne stijl is vaak geschilderd in een neutrale kleur in een wit, lichtgrijs of donkergrijs bereik. De kleur van de gevel is gekozen, gebaseerd op subjectieve voorkeuren en geleid door algemene overwegingen van de stijl van het huisje. Bij gebruik van klinker- of gevelstenen met isolatie moet bijvoorbeeld een drielaagse muur bestaande uit een dragende muur, een laag thermische isolatie en een externe decoratieve muur van gevelstenen worden gebouwd. De buitendecoratie van de gevels draagt tegelijkertijd, als decoratieve functie, indicatief voor de smaak, status en voorkeuren van de huiseigenaar en biedt bescherming van de buitenmuren van het gebouw.

Lichte plastic PVC-platen kunnen bijvoorbeeld lijken op metselwerk, hout of gips, en zwaar graniet maakt het mogelijk om een duur keramisch oppervlak op de gevel van het huis te maken. En de reden hiervoor - de verscheidenheid aan opties voor gevelbekleding, waarvan de toepassing afhangt, zowel van de technologie van de cottage-constructie als van de manier om de buitenmuren van het gebouw te verwarmen. .

Leave Message

Required fields are marked *